fredag den 31. august 2012

torsdag den 30. august 2012

Mere weekend :)

Jeg har flere gange forsøgt at lave et nyt indlæg, men internettet her på kollegiet er skide ustabilt, ØV!

Lige en indskudt bemærksning her til en start.. På mandag drager jeg mod ISLAND!!!! Juhuuuu. Ja og jeg gør det endda uden at det koster mig en krone - jeg skal være der i fire dage og kun betale for min egne lommepenge, fedt fedt fedt fedt! Hold nu op hvor jeg glæder mig og hold nu op hvor jeg føler mig heldig!!!

Nu kommer fortsættelsen af lørdag og så søndag med. Massere af billeder igen - hvor interessant det er for andre ved jeg ikke, men det er en ret smart måde for mig, at kunne huske hvor jeg har været og hvor de forskellige billeder er fra :)


Et af mig (min skønhed falmer markant i de omgivelser... Haha).

 Vi fandt BEGGE ender af regnbuen. Ved den ene ende var der et skib, ved den anden vand
(som vi ikke hoppede i, selvom skatten måske havde været at finde dér).

Jeg er den sorte plet lige midt i vandfaldet (det fra Saksun, som også er på billederne i sidste indlæg). 
Bare for at at I kan fornemme hvor storslået det er.

Efter Saksun kørte vi mod Tjørnuvík og det havde ikke ændret sig siden sidst ;) Bortset fra at den her fine fætter var dukket op og gerne stilledde op til fotografering (JA, jeg er blevet tosset med får :D ).

Søndag startede vi dagen med at køre til Kirkeby (Som altså hedder Kikjubøur på natinalsprog - her holder jeg mig bare til Kirkeby (ellers skal jeg nemlig kigge hvordan det staves hver gang, haha). Kirkeby er en mindre bygd 10 km uden for Tórshavn. Ingá og jeg var også i Kirkeby, men den dag var det ret tåget, så vi opgav at fotograferer det, det var der så ikke i Søndags :)
I Kirkeby er der en ruin af en noget der engang skulle være blevet til Færøernes domkrike (men den blev vist aldrig bygget færdig.), ruinen hedder muren og er nu "stivet af" og beskyttet af ting og sager, for at bevare den - og vist restaurerer den, eller hvad man kalder det, når man vil gøre sådan at den bedre tåler vind, vejr og tid.
Den er faktisk optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv (og I må ikke spørge hvad det så er for noget - jeg syntes bare lige det måtte med ;) ).
Udover Muren er der også en Kongsbondegård i Kirkeby.





Ja der er også en almindelig sognekirke med en virkelig fin låge.

Efter Kirkeby kørte vi mod Vestmanna for at sejle på/til/om Vestmannabjørgini. Det er HELT fantastisk og det kræver et indlæg eller to for sig selv! Ja for på sådan en tur tager man afsindigt mange billeder!!!

På vej der til stødte vi på en bygd der hedder Kvíkvík, umiddelbart troede jeg det var en lille pisbygd med 5 huse, men da vi alligevel besluttede at køre derne kørte vi laaangt og af smalle snoede veje og kom til sidst til en relativt stor bygd med omkring 400 beboere. Vi besluttede at spise vores medbragte frokost i Kvíkvík og vi fandt det skønnest sted at spise den, se bare


Der var dækket fint op (til fint besøg jo!)

 Og det her, det siger bare så enormt meget om Færøerne og de skønne mennesker der bor her!!
"Free coffee to go :-) Enjoy!"

Vi havde fin udsigt og vi havde fint selskab!

I Kvíkvík er der en af Færøernes bedst bevarede og største vikingebopladser (ja altså resterne deraf), den skulle bestå af to langhuse OG vi sad klods op af den, men men men jeg opfattede aller en skid, så den har jeg ingen billeder af, haha. Godt nok så jeg den, men jeg tænkte egentlig bare at det nok var en fin lille park, haha. Helt ærligt var det jo bare to forhøjninger med græs - ihvertfald ved første øjekast. Jeg må nok få nosset mig dertil en anden dag og få set ordentligt på det. Måske ;)

mandag den 27. august 2012

Billeder!

Ja og lidt tekst dertil.
Min mor og stedfar er jo på besøg, de kom i fredags og vi har ageret turister hele weekenden.

De kom om aftenen fredag, så der var vi ikke afsted, men lørdag morgen drog vi ud i verden. Vi kørte af en smuk bjergvej:





Her spiste vi madpakker - det er barte noget andet end frokost i det grønne derhjemme ;)


Første stop var Saksun, et sted Inga havde sagt bestemt var seværdigt - det var det i den grad - så smukt, men det var faktisk rigtig svært at fange på billeder.
For at komme til Saksun kører man af en laaaang smal vej ude i ingenting - virkelig INGENTING. og man bare kører og kører og kører!






 


De havde vilde dyr i Saksun!

 






Og hver gang jeg er i gang med det her "billed-ræs" bliver jeg overrasket over hvor lang tid det tager (og i dag tog det ekstra lang tid, fordi mit internet var ekstremt langsomt itl at uploade), så I må få resten af Lørdagen senere :)